zvezdica separator

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV

Dokument predstavlja pravno obvestilo spletnega mesta www.dotiksvetlobe.si, ki ga upravlja DOTIK SVETLOBE, Tatjana Rudman s.p.  (v nadaljevanju DOTIK SVETOLOBE).

DOTIK SVETLOBE, Tatjana Rudman s.p. 
Dolenja vas pri Artičah 33b, 8253 Artiče 
Davčna številka: 32643748 

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Uporabnik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za uporabnikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam ne potrebujete posredovati, vendar pa vam v tem primeru ne moremo zagotavljati izvedbo določenih storitev. Vsi podatki, ki jih potrebujemo za izvedbo posamezne storitve so za to storitev obvezni.

DOTIK SVETLOBE z zbranimi osebnimi podatki ravna skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov, ki urejajo obdelavo, postopke in ukrepe zavarovanja, vključno z odgovornostjo in  nadzorom v procesu njihove obdelave.  

Katere osebne podatke zbiramo

Obisk spletne strani

Pri obisku spletne strani www.dotiksvetlobe.si na spletnem strežniku, kjer gostuje, beleži določene podatke o obisku spletnih strani, IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali na spletnem. Tako zbranih podatkov ne obdelujemo in jih ne povezujemo z drugimi podatki, uporabljamo jih izključno za statistiko uporabe spletne strani, optimizacijo.
Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Prijava na elektronske novice

Ob prijavi na elektronske novice posredujete ime in elektronski naslov.
Podatke uporabljamo za posredovanje elektronskih novic na podlagi vaše privolitve. Podatke hranimo do vaše odjave na elektronske novice.
Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo za odjavo.

Prijava na brezplačne spletne vsebine, darila, dogodke (tečaji, delavnice, meditacije…)

Ob prijavi na brezplačne spletne vsebine posredujete ime in elektronski naslov, obenem pa se strinjate s prijavo na elektronske novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Kontaktni obrazec

Na spletni strani www.dotiksvetlobe.si nam preko kontaktnega obrazca posredujete ime, priimek, elektronski naslov in telefon.  Odgovor vam posredujemo preko elektronske pošte ali telefona.

Podatke uporabimo zgolj za komunikacijo z vami glede zagotavljanja naših storitev in odgovarjanja na vaše povpraševanje oziroma sporočilo.

Spletna trgovina

Za nakupovanje v spletni trgovini se mora uporabnik registrirati.

Pri registraciji mora uporabnik vnesti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi, in sicer podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.

Podatki za osebni račun, potrebni ob registraciji:

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • Uporabniško ime(*)
 • Elektronski naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o registraciji. Prav tako boste nanje prejeli novo geslo v kolikor bi pozabili obstoječe)
 • Geslo(*) (Geslo si izmislite sami. Zaradi zaščite podatkov naj geslo vsebuje tudi številke in znake)
 • Pošiljanje elektronskih novic(*) (Označite, ali želite prejemati elektronske novice. V kolikor ne boste izrecno izbrali zahteve za pošiljanje, vam elektronskih novic ne bomo pošiljali.)

Podatki za plačilo in dostavo

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • Elektronski naslov(*)
 • Telefon(*)
 • Ulica(*)
 • Poštna številka (*)
 • Mesto(*)
 • Podjetje (neobvezno)
 • Davčna številka (neobvezno)

Polja za vnos podatkov o dostavi so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatki za dostavo se lahko razlikujejo od podatkov za plačilo, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za plačilo.

Zgoraj navedena podatke zbiramo izključno za zagotavljanje in izvedbo vašega nakupa in storitve dostave, ki jih imamo z naši pogodbenim partnerjem za dostavo.

Z registracijo v spletno trgovino uporabnik dovoljuje, da DOTIK SVETLOBE kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Hramba vaših podatkov

Osebne podatke hranimo tako dolgo, dokler je to potrebno za doseganje namenov za katere so bili podatki zbrani.

Osebne podatke tako obdelujemo do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe zapovedan z zakonom. V spodnjem primeru bomo podatke hranili skladno z zakonsko obveznostjo.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve pa hranimo do preklica.

Po preteku roka hrambe vaše osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na način, da jih ni več mogoče povezati z vami.

PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI

Glede svojih osebnih podatkov lahko zahtevate dostop, dopolnitev, popravek ali omejitev obdelave, skladno z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.
Pravico pa imate tudi do odjave ali izbrisa podatkov. V primeru odjave bomo zbrisali vaše podatke, v kolikor pa boste želeli izbris, pa bomo ohranili le podatke, ki jih potrebujemo skladno z Zakonu o davku na dodano vrednost.

Svojo zahtevo v zvezi z uveljavljanjem pravice naslovite v pisni obliki na naslov upravljavca osebnih podatkov. Upravljavec pa lahko na podlagi vaše zahteve za uveljavljanje pravic od vas zahteva dodatne podatke za gotovo identifikacijo.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi posebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Dostop do vaših osebnih podatkov

Vaši osebni podatki ne bodo v nobenem primeru posredovani tretjim osebam, razen tistim, ki imajo z DOTIK SVETLOBE sklenjeno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov. Pogodbeni obdelovalci so:
ponudnik pošiljanja e-poštnih sporočil (ActiveCampaign)

Pogodbeni obdelovalci bodo osebne podatke obdelovali zgolj v okviru podanih navodil in jih ne smejo uporabljati v lastne namene. Zavezani so k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Vaši podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani izven EU.

Za vsa vprašanja se lahko obrnete na tatjana@dotiksvetlobe.si

 Nazadnje posodobljeno 16.6.2021